Suurlähettilään keittiö, Ruotsi (2014)

..Eli samalla kun olin työssäoppimassa ruotsissa, pääsin myös suomensuurlähettilään itsenäisyyspäivän juhliin Tukholman keskustaan kokiksi avustamaan siellä itse keittiömestari Thomas Larsénia tekemään erilaisia pieniä suolaisia- sekä makeita suupaloja 500:lle hengelle. Tämä sama teksi löytyy myös ''Elite Hotel'' sivun kohdalta.

HUOM! Teksti ja ulkonäkö sekä kuvitus ovat vielä keskeneräisiä!

Itsenäisyyspäivä
4.12 - 6.12
Itsenäisyyspäivä meni erittäin hyvin, oletin ehkä hiukan liikaa stressiä itselleni, mutta onneksi oletukset eivät olleet ehkä täysin kohdillaan. Teimme ruokia 500:lle hengelle mutta paikalle tulikin n. 370 vierasta joten ruoasta ei ollut puutetta. Itse juhlapäivänä meillä oli kaikki valmiina ja lisäsimme vain viimeistelyt kaikkiin ja asettelimme kauniisti tarjottimille. Minä olin omassa siivessäni, jossa olin itsenäisesti omassa pienessä keittiössä hoitamassa ruokia ja tarvittaessa valmistin lisää suolaisia sekä makeita ruokia. Valmiit tarjottimet annoin tarjoilijoille jotka veivät niitä sitä mukaan sitten vieraille. 
Menu oli kutakuinkin tällainen;
Pienissä erillisissä kulhoissa tarjolla; erilaisia pähkinöitä, piparia sekä karkkeja.
-KUVA-
Ruisnappi omenasurvoksella sekä hienolla siivulla ankanrintaa, merisuolalla ja Tellycherry-mustapippurilla.
-KUVAT-
Crostini paistetulla kukkakaali kupolilla, sahramikermalla sekä ruohosipulilla.
-KUVAT
''Rieskaaan'' käärittyä paistettua lapinporoa, puolukkaa sekä piparjuurta.
-KUVAT
Leipäjuustoa lakkarahkalla
-KUVA
Mini mustikkapiirakkaa vaniljakermalla
KUVA
sekä: 
Lihapullia sinapilla
Soijamarinoitua kanavartaita
Juustoa ja oliiveja
Kahvin ja rommin makuisia suklaa-kookospalleroita
KUVAT

1.12 - 3.12
W.O.W….Minulla ei ole oikein sanoja kuvaamaan tätä tunnetta tällä hetkellä..
…eli olen tällä hetkellä Tukholmassa suomen suurlähettilään asunnossa…rehellisesti ei tätä voi kutsua edes asunnoksi, tämä  on enneminkin kuin linna! Olen täällä siis ystäväni kanssa ja autamme esivalmistelemaan sekä tekemään herkullisia ja erittäin hyvännäisiä annoksia itsenäisyyspäivän juhia varten. Normaalisti suomen itsenäisyyspäivä on 6.12, mutta täällä ruotsissa juhlimme sitä jo 4.12 sillä itse suurlähettilään pitää ehtiä myös suomeen linnanjuhliin. 
Esivalmistelimme melkein valmiiksi yli 830suklaa-kaura palloa, jotka sisälsivät hiukan rommia, kahvia ja kookos rouhetta. Sitten paloittelimme erilaisia juustoja kuutioiksi, teimme pieniä leipäjuusto paloja muoteilla ja esivalmistelimme kaiken mahdollisen huomista päivää varten niin hyvin kuin mahdollista.
Täällä puhtaus on erittäin tärkeää ja pidän siitä erittäin paljon sillä itse olen vähän sellainen persoona että en ollenkaan tykkää jos paikat ovat likaisina. Joten täällä varsinkin tulee pidettyä paikat puhtaina joka on vain plussaa. Keittiö on remontoitu 2008 mutta se näyttää siltä kuin se olisi remontoitu aivan lähiaikoina puhtauden ansiosta. Keittiömestarikin on aivan mahtava henkilö, tulen hänen kanssaan juttuun! Olen niin innoissani tästä mahdollisuudesta työskennellä täällä ja aion hyödyntää kaikkia täällä oppimiani tietoja ja taitoja tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti