Hotel Kämp, Helsinki (2015)

23.3 - 29.3

Fiilikset

Ensimmäinen viikko takana ja fiilikset on korkeella! Aloitin siis nyt kokkiopiskeluni viimeisen työssäoppimisjakson Hotel Kämpissä. Siellä on 3 eri keittiötä sekä erikseen ns. leipomo puoli. Nämä kolme keittiötä taas jakautuvat niin että kaksi muissa kerroksissa olevaa keittiötä ovat enemmän service-puolia joista annokset lähtevät ulos. Yksi keittiö on taas aivan älyttömän iso ja se jakautuu myös kolmeen eri osaan, toisen ravintolan puolelle ja sieltä tehdään samalla aamupalat ja lounaat myös henkilökunnalle. Sitten on vielä kylmä ja lämmin puoli joissa misataan ja tehdään myös osa tilauksista. Olen vielä kylläkin hiukan 'kujalla' näiden kanssa että mikä on mitäkin kun on niin monta eri keittiötä ja eri tapoja tehdä samat asiat samaan lopputulokseen. Eiköhän tässä ajan kanssa sitten opi nekin. Olen päässyt myös käsittelemään itselleni täysin uusia ruoka-aineita mm. härän häntää ja naudan kieltä. Creme Bruleen päälläkin on pronssivärjättyä valkosuklaata joka on ihan uusi juttu minulle. Pääsin myös käväisemään hotellin sviitissä joka oli aivan mieletömän upean näköinen! 
Tässä vielä muutama kuva tältä viikolta! (:TOINEN VIIKKO 
30.3 - 5.4
Tällä viikolla olen oppinut omatoimisesti menemään aamulla ensimmäisenä katsomaan misaus listasta mitä tarvitaan ja omien taitojen mukaan niitä sitten tehnyt. Tottakai monessa asiassa on vielä kysyttävää ja opittavaa mutta tekemällä nekin sitten ajan kanssa oppii! Nopeutta olen kovasti yrittänyt saada mutta välillä tuntuu että menee turhankin hienosteluksi jonkin asian/ruoka-aineen teko. Keittiössä taas jokainen tekee joka asian täysin eritavalla, mutta samaan lopputulokseen kuitenkin. Siinäkin on pieni asia mikä pitää ajan kanssa sitten oppia että miten teen ja kenen ohjeilla. Mukava viikko takana ja seuraava jo tulossa!
Heippa!
6.4 - 12.3
Kolme viikkoa takana ja misaukset sujuvat melkein kuin rutiinista, tottakai suurimmasta osasta on vielä aina jotain kysyttävää mutta monet misaukset ovat tulleet niin tutuiksi ettei tarvitse ohjeita kysellä yhtään. 

Sain pienen rasvapalovamman burgeri-pihvejä paistaessa lauantaina ja tästä syystä jouduin lähtemään aikaisemmin töistä näyttämään sitä terveyskeskuksessa. Palovamma ei sinänsä ole mitenkään iso tai vakava, mutta se on juuri sellaisessa kohdassa peukaloa etten pystynyt käyttämään sitä ollenkaan sinä päivänä joten ei keittiössä oikein pärjää pelkällä vasemmallakaan kädellä. Varsinkin kun itse olen oikeakätinen. Noh ei siitä kannata murehtia, se paranee ajan kanssa ja maanantaina takaisin töiden pariin! 

Kiva viikko taas takana ja tulevalla viikolla yritän saada itselleni lisää nopeutta kaikkeen mitä teen. Aiomme kellottaa eri työtehtävistä aikoja ja yrittää parantaa aina ensikerralla, saa nähdä miten käy...
 Puna-anturan renssaamista..


Burgeri-pihvien teko on melko simppeliä. Pihvi asetellaan muottiin niin että massaa on joka puolella tasaisesti, jonka jälkeen se painellaan tiiviiksi ja samalla se saa 'kauniin' kuvioinnin.
Heya!
13.4 - 21.4
Tais hiukan ajanottamiset jäädä tällä viikolla kun keksityin enemmän töiden tekoon. Yritin kuitenkin tehdä asiat nopeammin ja enköhän onnistunut siinä edes jotenkin! Nyt työt ovat alkaneet olemaan melko itsenäistä minun kohdalta, esimerkiksi eilen ja tänään (ma&ti) olen tehnyt melkeinpä kaikki työt täysin itsenäisesti ilman kyselemisiä tai ihmetyksiä. Vielä on hyvä fiilis ja nyt pian vaihdan servicen puolelle jotta opin rutiinit myös sieltä ennen näyttöpäivää. Onneksi käsikin on nyt parantunut :)

Leipomon puolelta tullut suklaakakku, jossa on paljon hienoja yksityiskohtia ja 'koristeita'.

Ayeeee!
22.4 - 2.5

Kaks viimesimpää viikkoa on mennyt melko kovassa kiireessä ja työnteossa. On ollut vappua ja muita tilauksia, koulua ja vapaa-aikakin jäänyt melko vähälle joten blogin päivitys vähän jäänyt myös. Nyt olen siirtynyt kallan eli kylmänpuolen serviciin nostamaan sieltä tilauksien tullen annoksia asiakkaille. Kallasta menee mm. lounaiden alkuruoat, osa pääruoista sekä jälkiruoat, salaatit, pienet suolaiset ja muutama muu herkku esimerkiksi Club Sandwich. Kallan puolella pidän erityisesti jälkiruokien esillelaitosta! 

Vappuna alkuruokina oli jättikatkarapua sekä parsaa. Buffan puolella oli laajasti kaikkea enkä edes ehtinyt näkemään mitä kaikkea sinne meni.

Pienessä kiireessä tilauksia sai tehdä aikamonta niinkuin kuvasta näkyy.


Osa jälkiruoista koristeltiin kinuski-popcorneilla.

Hieman muita kuvia eri työvaiheista sekä annoksista.


Iltapäivän teetarjoiluihin sisältyy suolaisia sekä makeita suuhunpantavia.Hyvässä työpaikassa saa myös hyviä etuja ;)


Kananmunan keltuaisen ja valkuaisen erottelua.
Lounaan jättikatkarapu alkuruoka.Leipä leikataan erittäin ohuiksi siivuiksi, maustetaan valkosipuliöljyllä sekä suolalla ja kuivataan uunissa yön yli, jonka jälkeen se on valmis salaattiannoksiin.

Osaan annoksista menee myös sipsejä... ;)

 Tonnikalasalaattiin itse tonnikalaan otetaan pannulla vain kaunis väri jonka jälkeen se on valmis kuutioitavaksi annoksiin.Ja lopuksi kevennyksenä parin viimeviikon otokset erilaisista jälkiruoista/niiden tekovaiheista.
Tässä kuvassa Creme Brulén pronssivärjätty valkosuklaa näkyy selkeästi ennen jäätelöä.Ensi viikkoon! Heippa :)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nonniiin! Vikat päivät menivätkin sitten niin nopeasti etten edes tänne kerennyt postausta kirjoittamaan joten hiukan myöhässä tulee tämä! Ihan mahtavaa on ollut päästä kokeilemaan millaista on Hotel Kämpissä ja tuli myös samalla paljon opittua erilaisia menetelmiä ja tapoja valmistaa eri komponentteja. Tässä sitten tämä olikin koko 3-vuoden opintoni. Älyttömän iso kiitos kaikille ketkä ovat minua ohjeistaneet ja opastaneet alalla, ja myös iso kiitos teille lukijat! Hyvää kesälomaa kaikille!

(Kuvat tulee myöh.)

5 kommenttia:

 1. Loistavaa! Hyviä kuvia. Mitä olet päässyt tekemään täällä viikolla?

  VastaaPoista
 2. Looks really good Mikael :) Keep up the great work !

  VastaaPoista
 3. Loistavaa kuulla että teet itsenäisesti töitä. Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 4. Great PHOTOS! Loppu häämöttää laita vielä miten olet kehittynyt koko Kämpin aikana

  VastaaPoista
 5. Wow, näyttää kalleilta ruoilta, paljonko yksi ateria ja/tai jälkiruoka-annos maksaa?

  VastaaPoista